Print Friendly and PDF

2016. január 13., szerda

Baconba tekert sertésszűznyárs, szilvaszósszal




Hozzávalók : 

- 1 darab sertésszűz
- baconszalonna
- só, bors
- olaj
a szilvaszószhoz
- 50 dkg szilva
- 10 dkg aszalt szilva
- só, frisszen őrölt bors
- 2-3 ek. olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 1-2 ek. balzsamecet
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1-2 dl főzőtejszín

Elkészítés : 

A szószhoz az olajon megdinsztelem a finomra aprított hagymákat, majd hozzáadom a megmosott, kimagozott szilvát és a szintén kisebb darabokra aprított aszalt szilvát. Felöntöm a borral, ízesítem a fahéjjal és az ecettel, majd egy kevés vízzel felöntve puhára párolom. Ha kész, leturmixolom, majd visszateszem a tűzre. Ekkor ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel kissé összeforralom. Kóstolom, utána ízesítek, hogy pikánsan borsos-savanykás legyen. Tálalásig félreteszem.
Előmelegítem a sütőt.
 A szüzet ujjnyi vastag szeletekre vágom. A medalionokat kicsit lelapítgatom, mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom, majd egy szelet baconnal körbetekerem. Egy nyársbotra 3 szelet húst húzok. Serpenyőben kevés olajat hevítek, ezen sütöm meg a nyársak mindkét oldalát, hogy a rostok összezáródjanak, majd 180 fokon a sütőben pár perc alatt készre sütöm a szüzet.
Tálaláskor a sertésnyársat rizskörettel és a szilvaszósszal kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...