Print Friendly and PDF

2016. május 26., csütörtök

Epres krémpitetorta






Hozzávalók : 
26 cm-es tortaformához

a linzerhez
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárga
a krémtöltelékhez
- 35 dkg tejföl ( 20%-os )
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 2 dkg ( 1/2 csomag ) vaníliás pudingpor
- 20-25 dkg eper

Elkészítés : 

A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom és 30 percet pihentetem a hűtőben. A felét kinyújtom a formának megfelelő méretre, úgy, hogy kétujjnyi pereme legyen ( a tészta másik felét lefagyaszthatjuk, vagy kinyújtás után tetszőleges formára szaggathatjuk ).
Előmelegítem a sütőt.
A krémhez az eper kivételével mindent simára keverek. A tortaformába igazított tésztát villával megszurkálom, majd kirakom a felszeletelt eperrel, amit befedek a krémmel.
175-180 fokon, tűpróbával készre sütöm.
Karamellszósszal kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...