Print Friendly and PDF

2016. május 28., szombat

Fordított barackos süti





Hozzávalók :

- 5 tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 13 dkg nádcukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- késhegynyi őrölt gyömbér
- fél csomag sütőpor
- 3-5 db. őszibarack
- 2-3 ek. nádcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszába keverem a tojáshabot és a sütőporos, gyömbéres lisztet.
Kisebb, kör alakú sütőformákat kivajazok, megszórok egy kevés cukorral és " kibélelek " pár szelet barackkal. Erre kanalazok 3/4 részig a tésztából.
180 fokon készre sütöm.
Hagyom a formában langyosra hűlni, majd kifordítom a sütit. Vaníliafagylattal a legfinomabb.




Megjegyzés : A süti elkészíthető ugyanilyen módon egy nagyobb tepsibe is.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...