Print Friendly and PDF

2016. május 28., szombat

Csirke pörkölt, fiákeres módra - ahogy én készítem




Az eredeti étel neve fiákergulyás, ami marhahúsból készült pörkölt, tojással ( tükörtojás ), virslivel és ecetes uborkával. Ezt fogyasztották a Bécs utcáin furikázó fiákeresek a kocsmákban. Szerény jövedelmük okán az egyszerű pörköltöt így gazdagították a fogadósok, hogy mégis jól lakjanak. 




Hozzávalók : 
5 személyre

- 5 db. bőr nélküli csirkecomb ( alsócomb )
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 2-4 csapott ek. pirospaprika
- 1-1 kk. őrölt kömény, majoránna
- 2 pár virsli
- 4-5 db. ecetes csemege uborka
- 3 főtt tojás

Elkészítés : 

Egy lábosban olajat hevítek, amin megpirítom az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórom a piros paprikával, fűszerezem a köménnyel és a majoránnával, majd rádobom a combokat. Felöntöm húsalaplével vagy vízzel, és közepes lángon, majdnem teljesen lefedve puhára párolom.
A felkarikázott virslit és uborkát a pörköltbe keverem, és fedő nélkül hagyom, hogy elfőjön a felesleges nedvesség, finom szaftja legyen.
A pörköltet zöldfűszeres nokedlivel és a felkarikázott főtt tojással tálalom.




Megjegyzés 
A bécsi Fiáker eredetéről itt lehet olvasni :
 http://becsifekete.blog.hu/2015/08/13/fiakerrel_becsben
http://www.mindmegette.hu/becsi-izek-csaszari-morzsak-47932











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...