Print Friendly and PDF

2016. május 3., kedd

Darált húsos raguval töltött, sütőben sült kifli



Hozzávalók : 
5 személyre

- 10 hot dog kifli ( vagy bármilyen hosszúkás kifli féle )
- 50 dkg darált hús
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 10 dkg bacon
- 1 hegyes, erős paprika ( vagy csili )
- 1-2 ek. sűrített paradicsom
- só, bors
- olaj
- kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
- 30-35 dkg sajt
a tálaláshoz
- saláta ( fejes saláta, ruccola, paradicsom, kígyóuborka, lilahagyma )
- balzsamecet ( elhagyható )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A raguhoz a kis darabokra vágott szalonnát egy serpenyőben megsütöm, majd rádobom a darált húst és a bacon zsírba megpirítom. A hagymákat felkockázom a kicsumázott paprikával, ízlés szerinti erős paprikával és a paradicsommal együtt, és a raguhoz adom. Belekeverem a sűrített paradicsomot, végül fűszerezem, ízesítem.
A kiflik tetejét ék-alakban " leskalpolom ", hogy magas oldalú csónakokat kapjak. A belét kissé benyomkodom, hogy minél több ragu beleférjen. A raguval töltött kifliket megszórom reszelt sajttal, majd 190 fokon megsütöm.
Salátával tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...