Print Friendly and PDF

2016. május 29., vasárnap

Sonkás-cukkinis vagdalt




Hozzávalók : 
1 rúdhoz

- 50 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )
- 2 ek. mustár
- só, bors
- 1 ek. olaj
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 kk. őrölt kömény és pirospaprika
a " töltelékhez "
- 1 közepes nagyságú cukkini
- 4 nagy szelet füstölt sonka

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A húst egy tálba teszem. Hozzáadom a finomra vágott hagymákat, a mustárt, a fűszereket, majd sózom, borsozom. Alaposan összegyúrom. Egy alufólia darabot enyhén kiolajozok, majd a húsmasszát kézzel kb. 1 cm vastag téglalappá elegyengetem rajta. Erre fektetem a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágott cukkinit és a sonkát.



 Feltekerem, majd fóliástól egy tepsibe rakom. 180-190 fokon aranybarnára sütöm.
A tepsin hagyom kihűlni, majd szeletekre vágva kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...