Print Friendly and PDF

2016. május 30., hétfő

Ragacsos csirke, paradicsomsalátával




Hozzávalók : 
5 személyre

a pácolt csirkéhez ( hozzávetőleges mértékkel, amúgy ízlés szerint )
- 1-1 tk. só és frissen őrölt bors
- 1/4 kk. őrölt kömény
- 2 ek. méz
- 1-2 ek. balzsamecet
- 1 ek. szójaszósz
- kb. 2 dl jó minőségű ketchup
- 1/2 kk. csilipehely
- 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 1 fej hagyma, felkockázva
- 5 db. csirkecomb ( felső, bőr nélkül )
a körethez
- 60 dkg rizs
- 2 ek. olaj
- só
a salátához
- 3-5 db. nagyobb paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve vagy 1-2 ek. ecet
- 1/2 csokor petrezselyem ( vagy koriander )
- 1 ek. porcukor
- só, bors

Elkészítés : 

Egy sütőtálban összekeverem a pác hozzávalóit, majd a combokat alaposan megforgatom benne. Frissentartó fóliával lefedve fél napot ( egy délelőttöt, vagy egy éjszakát ), de legalább 2-4 órát hagyom érlelődni.
A paradicsomokat és a fokhagymát felkockázom és egy tálba teszem. Hozzászeletelem a lila hagymát, az újhagymát. Megszórom a finomra aprított zöld fűszerrel. Sózom, borsozom, meghintem a porcukorral, meglocsolom a kifacsart citromlével, majd jó alaposan összekeverem. Tálalásig hűtőben tárolom, hogy összeérjenek az ízek.
Előmelegítem a sütőt.
A pácolt combokat 190-200 fokon készre sütöm.
Addig egy lábosba az olajon megpirítom a rizs, sózom, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm. Puhára főzöm.
Tálalásnál a hús visszamaradt, ízes szaftjában megforgatom a főtt rizst, és a hússal, illetve a salátával kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...