Print Friendly and PDF

2017. február 8., szerda

Almás tekercs




Hozzávalók : 

- 1 adag házi blundel tészta vagy 1 csomag mirelit leveles tészta
- 1-2 db alma, mérettől függően
- kevés nádcukor
- 1 citrom
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az almát jól megmosom, majd négybe vágom, kimagozom és héjastól vékony szeletekre vágom. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom.
 Az almákat egy lábosba teszem, majd citromos vízben 2-3 perc alatt picit megpárolom. Ezután a gyümölcsöt lecsöpögtetem, és papírtörlővel megszárítgatom.
A leveles tésztát kinyújtom, majd az almaszeletek nagyságának megfelelően csíkokra vágom. A tésztára fektetem az almát, hogy a héjás része kicsit kilógjon. Megszórom egy kevés nádcukorral, citromhéjjal, és feltekerem. Muffin sütőformába rakosgatom a rózsatekercseket, majd 185-190 fokon aranybarnára sütöm.
Ha kész, hagyom egy kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...