Print Friendly and PDF

2017. február 16., csütörtök

Fehérboros-tejszínes csirkemell, szőlővel




A csirkemell ficegője nálunk nem más, mint a húsról leváló kis rész. Én ezeket össze szoktam gyűjteni, és külön elkészítve - tokánynak, ragulevesnek, salátának - szervírozom.




Hozzávalók : 

- kb. 10 db  "csirkemell-ficegő "
- 1 póréhagyma vagy 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg bacon
- kevés (olíva)olaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl száraz fehérbor
- kb. 2-3 dl főzőtejszín
- 15-20 dkg szőlő ( piros és fehér vegyesen )
- 1-2 marék szeletelt mandula
köret
- főtt tészta

Elkészítés : 

A hagymákat és a szalonnát felkockázom. A szőlőt lemosom, félbevágom és kimagozom. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom. A petrezselymet finomra vágom.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a hagymákat a szalonnával. Ezután hozzáadom a megmosott csirkehúsit, és fehéredésig sütőm. Ekkor sózom, borsozom, felöntöm a fehérborral, a tejszínnel, és egy kevés vízzel. Puhára párolom. Utolsó lépésként beleszórom a szőlőt és még 5-6 percig rotyogtatom, hogy besűrűsödjön.
Főtt tésztával és a pirított mandulával, petrezselyemmel megszórva kínálom a tejszínes csirkét.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...