2017. február 16., csütörtök
Fehérboros-tejszínes csirkemell, szőlővel
A csirkemell ficegője nálunk nem más, mint a húsról leváló kis rész. Én ezeket össze szoktam gyűjteni, és külön elkészítve - tokánynak, ragulevesnek, salátának - szervírozom.
Hozzávalók :
- kb. 10 db "csirkemell-ficegő "
- 1 póréhagyma vagy 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg bacon
- kevés (olíva)olaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl száraz fehérbor
- kb. 2-3 dl főzőtejszín
- 15-20 dkg szőlő ( piros és fehér vegyesen )
- 1-2 marék szeletelt mandula
köret
- főtt tészta
Elkészítés :
A hagymákat és a szalonnát felkockázom. A szőlőt lemosom, félbevágom és kimagozom. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom. A petrezselymet finomra vágom.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a hagymákat a szalonnával. Ezután hozzáadom a megmosott csirkehúsit, és fehéredésig sütőm. Ekkor sózom, borsozom, felöntöm a fehérborral, a tejszínnel, és egy kevés vízzel. Puhára párolom. Utolsó lépésként beleszórom a szőlőt és még 5-6 percig rotyogtatom, hogy besűrűsödjön.
Főtt tésztával és a pirított mandulával, petrezselyemmel megszórva kínálom a tejszínes csirkét.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Csirkehús,
Fehérbor,
Fokhagyma,
Főétel,
Főtt tészta,
Főzőtejszín,
Mandula,
Olaj,
Petrezselyem,
Póréhagyma,
Szőlő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése