Print Friendly and PDF

2017. február 10., péntek

Oliebollen, a holland fánk





Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss vagy 1 tasak instant élesztő
- 1 tk. cukor
- 10 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 1 savanykás alma
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. ső
 a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Az almát meghámozom, kimagozom, majd kicsi kockákra vágom. A mazsolát langyos vízzel átmosom, majd beáztatom a rumba.
1 dl tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverem. Letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetem.
Egy lábosba 2-3 ujjnyi olajat hevítem, majd alacsonyabb hőfokra állítva, két kiskanál segítségével az olajba szaggatok a masszából. Aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom lecsöpögni a fölösleges olajat.
Porcukorral meghintve kínálom.




Megjegyzés : Az alaprecept Limara blogján olvasható.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...