2014. november 12., szerda
Banánkenyér
Hozzávalók :
- 2 tojás
- kb 0,8-1 dl joghurt
- 6 ek. olaj
- 2 db banán
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 17 dkg liszt
- 13 dkg őrölt mandula
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/1 tk. só
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A banánokat átpaszírozom és simára keverem a cukrokkal.
Az egész tojásokat kikeverem a joghurttal, a sóval és az olajjal, majd hozzáadom a cukros banánt, illetve a szódabikarbónás-mandulás lisztet.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntöm, majd 180-190 fokon, 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.
( Érdemes tűpróbát végezni sütés közben )
Megjegyzés : Fokozhatjuk az ízvilágot, ha a tésztába keverünk csokidarabokat, vagy be is vonhatjuk
olvasztott csokival.
Jó étvágyat !
Címkék:
Banán,
Joghurt,
Kevert tészta,
Liszt,
Mandula,
Nádcukor,
Olaj,
Sütemény,
Szódabikarbóna,
Tojás,
Uzsonnakenyér,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése