2014. november 4., kedd
Csokoládés palacsintafelfújt
Hozzávalók :
a kakaós ( csokis ) palacsintához
- 1 l tej
- 50 dkg liszt, mínusz 2 ek.-nyi
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 5 tojás
a töltelékhez
- 3 tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés :
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd kisütöm.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem. Hozzáadom a tojássárgákat, majd a vízfürdőn megolvasztott csokoládét.
Előmelegítem a sütőt.
A palacsintákat megtöltöm a csokoládékrémmel, feltekerem és félbevágom. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket, hogy félig fedjék egymást. A tetejüket megkenem a maradék csokikrémmel, majd 190-200 fokon, kb. 15-25 percig sütöm, míg kívül ropogós, de belül még krémes a töltelék.
Tálaláskor meghintem porcukorral, és karamellszósszal locsolom meg ( ez el is hagyható ).
Jó étvágyat !
Címkék:
Étcsokoládé,
Felfújt/Puding,
Kakaópor,
Liszt,
Palacsinta,
Porcukor,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése