Print Friendly and PDF

2014. november 4., kedd

Csokoládés palacsintafelfújt





Hozzávalók :
a kakaós ( csokis ) palacsintához
- 1 l tej
- 50 dkg liszt, mínusz 2 ek.-nyi
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 5 tojás
a töltelékhez
-  3 tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz

Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd kisütöm.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem. Hozzáadom a tojássárgákat, majd a vízfürdőn megolvasztott csokoládét.
Előmelegítem a sütőt.
A palacsintákat megtöltöm a csokoládékrémmel, feltekerem és félbevágom. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket, hogy félig fedjék egymást. A tetejüket megkenem a maradék csokikrémmel, majd 190-200 fokon, kb. 15-25 percig sütöm, míg kívül ropogós, de belül még krémes a töltelék.



Tálaláskor meghintem porcukorral, és karamellszósszal locsolom meg ( ez el is hagyható ).










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...