2014. november 4., kedd
Sajttal, darált húsos raguval töltött, rántott palacsinta, nyers lecsósalátával
Hozzávalók :
- 1/2 adag palacsintatészta ( a recept itt olvasható )
- 50 dkg sertés darált hús
- 5-7 szelet baconszalonna
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- majoranna
- 1/2 csokor petrezselyem
- 20-30 dkg reszelt sajt
- olaj
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
a salátához
- 10-12 db paprika
- 5-6 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zöld hegyes erőspaprika
- 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés :
A salátához a paprikát kicsumázom, a paradicsom magjait kikaparom, majd felszeletem a zöldségeket. A hagymákat megtisztítom, majd nagyon vékonyan félfőre vágom. A petrezselymet finomra vágom. Mindent egy tálba jól összekeverek, majd lefedem fóliával, és hűtőbe téve hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
A palacsintát a recept szerint elkészítem, kisütöm.
A raguhoz a szalonnát kockára vágom, majd a szintén kockára vágott hagymákkal megpirítom. Ha kész, kikanalazom egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékon megpárolom a darált húst, amíg elpárolog az időközben keletkezett nedvesség alóla. Közben sózom, borsozom, fűszerezem. Ezután hozzáadom a szalonnás hagymát, és pár percig még együtt pirítom vele a húst.
A kész palacsinták közepére 1-2 evőkanálnyi ragut teszek, megszórom reszelt sajttal, összehajtogatom, majd a hagyományos módon kipanírozom, és bő, forró olajban kisütöm.
A palacsintákat a salátával tálalom.
Megjegyzés : A lecsóhoz való mennyiséget igény és ízlés szerint csökkenthetjük.
Amennyiben megmarad a saláta másnapra, könnyen felhasználhatjuk lecsós étel készítéséhez.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése