Print Friendly and PDF

2015. január 14., szerda

Diós linzerkorong





Hozzávalók : 
a linzertésztához
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárga
a masszához
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 13 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- fél narancs
- fél üveg meggybefőtt vagy kb. 20-25 dkg meggy

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A linzertészta hozzávalóit összegyúrom. 10-15 percig hűtőben pihentetem.
Addig elkészítem a diós masszát.
A tojást a fehérjével és a porcukorral habosra keverem. Belereszelem a narancs héját, majd hozzáadom a darált diót. Jó elkeverem.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a linzertésztát, amiből pogácsaszaggatóval köröket vágok ki, amit sütőpapírral bélelt tepsibe fektetek. 1 teáskanál diós masszát rakok rá, majd egy szem magozott meggyet nyomok a közepébe.
175-180 fokon, 14-18 perc alatt aranybarnára sütöm.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...