Print Friendly and PDF

2015. január 28., szerda

Farsangi fánk






Hozzávalók : 
a tésztához
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl langyos tej
- 6 tojássárga
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 7 dkg vaj v. margarin
- 1-2 ek. rum
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- rum
- meggylekvár ( vagy tetszés szerinti íz )

Elkészítés : 

1,5 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt.
Egy tálba szitálom a lisztet. Mélyedést vájok a közepébe, amibe beleöntöm a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalót. A tésztát addig gyúrom-gyömöszölöm, amíg hólyagossá válik. Cipót formálok belőle, ruhával letakarva a duplájára kelesztem.
Egy lábosba kb. 5 ujjnyi olajat forrósítok.
Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Egyszerre csak kevés tésztát rakva az olajba, készre sütöm.
A megsült fánkokat forrón porcukorral meghintem. Lekvárral kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...