Print Friendly and PDF

2016. április 20., szerda

Karamellkrém



Hozzávalók :

- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 10-15 dkg vaj

Elkészítés :


A krémhez a cukrot egy serpenyőben megkaramellizálom.
1 dl tejben kikeverem a pudingport. A mézszínű karamellt felöntöm a maradék tej és a tejszín keverékével. Kislángon kevergetve hagyom, hogy az esetleges karamellszilánkok elolvadjanak. Ha ez megtörtént, akkor közepes lángon felforralom és a pudingporral besűrítem a karamellt. A kihűlt krémet a vajjal kihabosítom.
Sütemények, torták töltésére, díszítésére is kiváló.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...