Print Friendly and PDF

2015. július 3., péntek

Citrommázas túrós-mazsolás kuglóf



Hozzávalók : 

- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 13 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 5 dkg mazsola
a mázhoz
- citromlé
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom az előzőleg langyos vízben megmosott mazsolát, a citromhéjat, az áttört túrót és a sütőporos lisztet.
Egy kuglófformát alaposan kivajazok, megszórok liszttel, majd a tésztát belekaparom.
175-180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom hűlni.
A citrom levét kikeverem annyi porcukorral, hogy egy sűrű, folyékony mázat kapjak, amivel lelocsolom a kuglófot.
Akinek van türelme, megvárhatja, hogy a máz megszilárduljon :)















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...