Print Friendly and PDF

2015. július 11., szombat

Rakott palacsintatorta






Hozzávalók : 

- 10-15 db palacsinta
- kb. 2-3 dl ízes, jó minőségű ketchup ( BBQ-s, chili-s, stb. ) v. paradicsom,- ill. pizzaszósz, ízlés szerint
- 10-15 dkg szeletelt sonka, félbevágva
- 25-30 dkg reszelt sajt ( trappista, ementáli, stb. )
- 3 nagyobb, szeletekbe vágott paradicsom
- só, bors


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt. Egy tortaformát kibélelek alufóliával, vagy sütőpapírral.
Egy palacsintát a tepsibe fektetek és megkenem ketchuppal. Rápakolok 2-3 db félbevágott sonkaszeletet, megszórom a reszelt sajttal, majd rárakom a következő palacsintát. Ezt is megkenem a ketchuppal és paradicsomkarikákat fektetek rá, amit szintén megszórok sajttal. Ezt a két rétegzést váltogatva építgetem az emeleteket, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Az utolsó palacsinta tetejét is megkenem ketchuppal, és sajtot szórok rá, így nem fog kiszáradni, keményre sülni.
180-190 fokon sütöm, amíg a sajt megpirul.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...