2015. július 7., kedd
Fahéjas-meggyes csiga
Hozzávalók :
tésztához
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- egy csipet só
- 6 dkg cukor
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor vagy 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
" töltelék "
- 10 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 1-2 ek. őrölt fahéj
- 5 dkg aprított mandula
- magozott meggy v. meggybefőtt
szóráshoz
- fahéjas porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Az élesztőt 1 tk. cukorral és a tej felével felfuttatom, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. 20 percig pihentetem.
A töltelékhez egy tálba simává keverem a vajat, a porcukrot és a fahéjat, a befőttet lecsöpögtetem.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtom. Megkenem a fahéjas vajjal, megszórom a mandulával és a meggyel, majd 3-4 cm széles csíkokra vágom. A csíkokat feltekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még melegen megszórom fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Csiga,
Élesztő,
Fahéj,
Liszt,
Mandula,
Meggy,
Porcukor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése