Print Friendly and PDF

2015. július 10., péntek

Tejfölös zöldbabfőzelék




Hozzávalók : 

- 1 kg zsenge zöldbab ( lehet mirelit is )
- 1 nagyobbacska hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kb. 1 ek. fűszerpaprika
- 1 babérlevél
- olaj
- kb. 2 dl tejföl és liszt a habaráshoz

Elkészítés : 

Egy lábosban kevés olajat hevítek, amin megdinsztelem a finomra aprított hagymákat. Hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet, sózom, borsozom  Felöntöm vízzel és puhára párolom, pótolva a közben elpárolgott vízmennyiséget.
A puha babot behabarom liszt és tejföl keverékével, amit megszórtam fűszerpaprikával.
Fasírttal tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...