Print Friendly and PDF

2016. szeptember 2., péntek

Barackos párna




Hozzávalók : 

- 1 adag blundel tészta ( elkészíthető bolti, mirelitt tésztából is )
a töltelékhez
- 10-20 dkg (házi)sárgabaracklekvár
- 1-2 nagy őszibarack
a lekenéshez
- 1 tojás

Elkészítés : 

A tésztát a recept szerint el(ő)készítem. A barackot meghámozom és cikkekre vágom.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, megkenem az elhabart tojással,  majd nagy téglalapokat vágok ki belőle. Félbehajtom, mint egy könyvet, megjelölöm a felezővonalat. Az egyik oldalra 1 ek.-nyi lekvárt és egy szelet barackot teszek, a másik oldalt 3-4 helyen bevágom, majd ráhajtom a barackra és lenyomkodom a tésztát, hogy összetapadjon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a párnácskákat, lekenem a tetejét tojással és hagyom 15-20 percig kelni.
170-180 fokon aranybarnára sütöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...