Print Friendly and PDF

2016. szeptember 4., vasárnap

Malacfül ( vagy pálmalevél )





Hozzávalók : 

- 1 adag blundel tészta
- 1 tojás
- cukor

Elkészítés : 

A tésztát a recept szerint el(ő)készítem.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen 0,5 cm vastag téglalappá kinyújtom a tésztát, megkenem az elhabart tojással, majd megszórom cukorral, hogy összefüggő cukorréteg keletkezzen. Ezután a két szélt a középrész felé sodorva feltekerem, hogy középen találkozzon a két tekercs. Az összeérő részt szintén lekenem a tojással, picit össze is nyomom, hogy megtapadjon. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a malacfüleket.
185-190 fokon aranybarnára sütöm a tésztát.



Megjegyzés : Kettesével, keményre vert tejszínhabbal töltve is kínálható.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...