Hozzávalók :
- 1 adag blundel tészta
- 1 tojás
- cukor
Elkészítés :
A tésztát a recept szerint el(ő)készítem.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen 0,5 cm vastag téglalappá kinyújtom a tésztát, megkenem az elhabart tojással, majd megszórom cukorral, hogy összefüggő cukorréteg keletkezzen. Ezután a két szélt a középrész felé sodorva feltekerem, hogy középen találkozzon a két tekercs. Az összeérő részt szintén lekenem a tojással, picit össze is nyomom, hogy megtapadjon. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a malacfüleket.
185-190 fokon aranybarnára sütöm a tésztát.
Megjegyzés : Kettesével, keményre vert tejszínhabbal töltve is kínálható.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése