Print Friendly and PDF

2016. szeptember 7., szerda

Bolognai pizza





Hozzávalók : 

a tésztához
- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 3 ek. ( olíva ) olaj
- 1 ek. só
- 1 tk. oreganó
- 1 kk. fokhagymapor
a raguhoz
- 60 dkg darált marhahús
- 1 szárzeller
- 2 szál kisebb vagy egy nagyobb sárgarépa
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- kb. 5-6 dl passata di pomodoro ( passzírozott paradicsompüré )
- 1/2-1/2 tk. szárított rozmaring, oregánó, bazsalikom, petrezselyem
- 1,5 dl vörösbor
a tetejére
- 35 dkg reszelt sajt vagy mozzarella

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és összegyúrom, kidagasztom. Meleg helyen hagyom a duplájára kelni.
Addig elkészítem a ragut.
Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök, amiben közepes lángon párolom az apróra vágott zellert, sárgarépát és a hagymákat. Ezután belerakom a darált húst és barnára pirítom. Sózom, borsozom, fűszerezem. Felöntöm a borral és a paradicsompürével, majd egy kevés vízzel ( kiöblítve a paradicsom dobozát ) hígítom. Fedő nélkül puhára párolom. Ha a mártás kellően sűrű, leveszem a tűzhelyről és hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a pizzatésztát, majd a sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem. Rákanalazok a raguból és megszórom a sajttal.
185 fokon készre sütöm.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...