Print Friendly and PDF

2016. szeptember 17., szombat

Fűszeres paradicsomleves




Hozzávalók : 

- 2 doboz ( 2 x 500 ml ) passzírozott paradicsompüré vagy kb. 1,5 kg paradicsom
- 1 nagyobb póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 2-3 ek. liszt
- 1/2 kk. aprított rozmaring
- 1/2 - 1/2 tk. kakukkfű, bazsalikom és oreganó
- 1-2 ek. cukor, ízlés szerint
- 1 ek. vörösborecet

Elkészítés : 

A póréhagymát megtisztítom, jól megmosom. A zöld rész felét félrerakom a tálaláshoz, a többit apróra összevágom a fokhagymával együtt. Egy kevés olajon megdinsztelem a hagymákat, majd megszórom a liszttel. Zsemleszínű rántást készítek, amit csomómentesre kikeverek egy kevés vízzel vagy zöldségalaplével, majd felöntöm a paradicsomlével. Sózom, borsozom. Ízesítem a cukorral és az ecettel, fűszerezem a finomra vágott zöld fűszerekkel. Közepes lángon rotyogtatom, amíg egy kicsit besűrűsödik.
A félretett, felkockázott póréhagyma zölddel tálalom a levest.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...