2016. szeptember 22., csütörtök
Gyors bableves
Hozzávalók :
kb. 5 személyre
- 40-50 dkg burgonya
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- kb. 2 ek. liszt
- 2 db babérlevél
- 1 ek. aprított petrezselyem
- 1 doboz konzerv kidney bab
- 10-15 dkg füstölt kolbász
Elkészítés :
Megtisztítom a burgonyát és a répát. majd felkockázom, felkarikázom. A hagymákat - az újhagyma zöldjét leszámítva, amit a tálaláshoz teszek félre - apró kockára vágom. A babot leszűröm, majd egy kis vízzel átmosom. Hagyom lecsöpögni.
Egy lábosba kevés olajat hevítek, amin megdinsztelem a finomra aprított hagymákat. Megszóróm liszttel, és világos rántást készítek, majd felöntöm vízzel vagy zöldségalaplével. Beledobom a babérlevelet, a krumplit és a répát. Sózom, borsozom. Közepes lángon, fedő alatt félpuhára főzöm. Ezután hozzáadom a babot és a petrezselymet. Fedő nélkül rotyogtatom, amíg minden megpuhul.
Egy kis lábosba, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítom a vékonyra felkarikázott kolbászt.
A levest pár szelet kolbásszal és az apróra vágott újhagyma zölddel tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bab,
Babér,
Burgonya,
Fokhagyma,
Kolbász,
Leves,
Liszt,
Petrezselyem,
Póréhagyma,
Sárgarépa,
Újhagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése