Print Friendly and PDF

2016. szeptember 3., szombat

Borzas Kata




Hozzávalók :
1 gáztepsi adag

a tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 nagyobb tojássárga
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
a töltelékhez
- 10 dkg tojásfehérje ( kb. 4 tojásé )
- 20 dkg nádcukor
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 25 dkg darált dió
- (házi) sárgabaracklekvár
- 1-3 ek. rum ( elhagyható )

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom, majd 3/4-1/4 részre elosztom. A 3/4 rész tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe teszem 45 perc-1 órára. Az 1/4 részt pedig kissé ellapítva, hogy hamarabb kifagyjon - szintén fóliába csomagolva - a mélyhűtőbe.
Előmelegítem a sütőt.
A fehérjét kemény habbá verem a fokozatosan hozzáadott cukorral, majd hozzáadom a narancshéjat és a diót. Óvatosan összekeverem.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tészta 3/4-ét a tepsi méretének megfelelően. A sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a tésztalapot, majd megkenem a rummal elkevert lekvárral. Erre simítom a diós habot, majd nagy lyukú reszelőn ráreszelem a fagyos tésztát.
180 fokon 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kockára vágva kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...