Print Friendly and PDF

2016. szeptember 8., csütörtök

Olajbogyós húsgombóccal töltött pizzagolyó




Hozzávalók : 

a tésztához
- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 3 ek. ( olíva ) olaj
- 1 ek. só
- 1 tk. oreganó
- 1 kk. fokhagymapor
a húsgombóchoz
- 40 dkg darált marhahús
- só, bors
- 1 kisebb fej finomra aprított hagyma
- 2 gerezd, apróra vágott fokhagyma v. 1 csapott ek. fokhagymapor
- 1/2-1/2 tk. szárított bazsalikom és oregánó
a tölteléknek
- kb. 12-15 dkg olívabogyó
- 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés :

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és összegyúrom, kidagasztom. Meleg helyen hagyom a duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt.
A húsgombóchoz minden hozzávalót összegyúrok. Hagyom állni 10-15 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd diónyi gombócokat formázok a masszából. A közepére egy olívabogyót teszek és összetapasztom a masszát. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatom a húst, majd 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt elősütöm. Ha elkészült, félrerakom hűlni.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 18-24 darabra vágom. Egy-egy tészta közepére 1 tk.-nyi sajtot szórok, majd ráültetek egy gombócot, összecsippentem a széleit, és golyóvá formázom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 185 fokon készre sütöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...