Print Friendly and PDF

2016. július 21., csütörtök

Lángos, az igazi piacos fajta





Hozzávalók : 
kb. 8-12 darabhoz, mérettől függően

- 50 dkg liszt
- 1 ek. só
- 2 dkg élesztő
- 2 tk. cukor
- kb. 3-3,2 dl langyos víz
- olaj

Elkészítés : 

Egy tálba öntöm a  langyos vizet, amiben feloldom a cukorral az élesztőt. Ezután megsózom, és a liszt hozzáadásával lágy galuskatésztává dolgozom a hozzávalókat. Lefedve 20-30 percig pihentetem.
Ezután kevés olajjal körbelocsolom a tésztát, amit olajos kézzel a tészta alá és köré igazítok gömbölyítő mozdulatokkal. Így a tészta sehol sem tapad a tálhoz. 5 perc pihentetés megint.
Olajat hevítek egy lábosba.
Pihentetés után a tésztából közepes, tenyérnyi darabokat szaggatok, amit enyhén gombócolva ( nem kell gyúrni ) olajos tálcára igazgatok. 10 percig, amíg az olaj forrósodik, hagyom kelni.
Tűzforró olajba ( csak így dagad meg, különben lapos lepény marad ) mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Fokhagymával, tejföllel, hagymával és/vagy reszelt sajttal tálalom.




Megjegyzés : A recept Nyammm blogjáról való.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...