2017. július 30., vasárnap
Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók :
- 6 tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 18 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 20-30 dkg sárgabarack
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a citromhéjat. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom a kimagozott, félbevágott barackkal.
180 fokon készre sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Kevert tészta,
Liszt,
Piskóta,
Sárgabarack,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése