Print Friendly and PDF

2017. július 30., vasárnap

Sárgabarackos piskóta





Hozzávalók : 

- 6 tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 18 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 20-30 dkg sárgabarack
- 1/2 citrom reszelt héja


Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a citromhéjat. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom a kimagozott, félbevágott barackkal.
180 fokon készre sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...