2017. október 22., vasárnap
Meggyes-mákos vajas piskóta, citromkrémmel
Hozzávalók :
1 gáztepsihez
- 6 tojás
- 12 dkg vaj v. margarin
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2-3 ek. egész mák, ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz
- 1 adag citromkrém ( lemon curd )
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, a citromhéjjal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a mákot. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd a tetejét sűrűn megszórom a meggyel. 180 fokon készre sütöm.
Kockára vágva, porcukorral meghintve, citromkrémmel kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Kevert tészta,
Liszt,
Mák,
Meggy,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése