Print Friendly and PDF

2017. október 22., vasárnap

Meggyes-mákos vajas piskóta, citromkrémmel



Hozzávalók :
1 gáztepsihez

- 6 tojás
- 12 dkg vaj v. margarin
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2-3 ek. egész mák, ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz
- 1 adag citromkrém ( lemon curd )


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, a citromhéjjal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a mákot. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd a tetejét sűrűn megszórom a meggyel. 180 fokon  készre sütöm.
Kockára vágva, porcukorral meghintve, citromkrémmel kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...