Print Friendly and PDF

2017. október 18., szerda

Szatmári szilvalekvárral töltött, pikánsan fűszeres puszedli




Hozzávalók :

- 33 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1-2 tk. kínai ötfűszer keverék ( csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, szecsuáni bors, édesköménymag )
- 5 dkg nádcukor
- 12 dkg méz
- 2 tojás
- 2 ek. víz
- 3 ek. olaj
- csipet só
a tölteléknek
- szatmári szilvalekvár
díszítésnek
- étcsokoládé

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
Kikeverem a nedves hozzávalókat ( méz, tojás, víz, olaj ) a cukorral, majd hozzáadom a szárazakat ( liszt, szódabikarbóna, fűszer ). Összegyúrom, kézzel kis darabokat szaggatok a tésztából, amit golyókká formázok. Kissé kilapítom a tenyerembe és a közepére 1 tk.-nyi lekvárt teszek. Ezután összefogom a tésztát, és gömbölyűre formázom.
A puszedliket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, vízgőzön felolvasztott csokit csorgatok a tetejére.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...