Print Friendly and PDF

2017. október 31., kedd

Rémtökös isler




Hozzávalók : 
a tésztához

- 375 g liszt
- 250 vaj
- 125 g porcukor
- 1 nagy vagy 2 kicsi tojássárga
- 2 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez
- 1-2 ek. sütőtökpüré
- 1 kis üveg ( házi ) sárgabaracklekvár
- nádcukor, ízlés szerint
a tetejére
- 20-25 dkg étcsokoládé

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe rakom 30-45 percig. A sütőtököt a lekvárral és ha szükséges, egy kevés cukorral elkeverem, majd félrerakom felhasználásig.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát - egyszerre kisebb mennyiséggel dolgozok - és kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából és kettesével párosítom őket. Az egyik korongot késsel mintára formázom, a párját minta nélkül hagyom. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, kb. 10-13 perc alatt világos barnára sütöm.
A kihűlt korongokra teszek a sütőtökös lekvárból, majd rárakom az előzőleg vízgőzön felolvasztott, csokival bevont, mintázott kekszet.









Kellemes borzongást ! 😋😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...