2017. október 23., hétfő
Meggyes-mákos palacsinta, mascarpone-s citromkrémmel
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1,5 - 2 dl tejszín
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. egész mák
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 magozott meggybefőtt
a krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 1 adag angol citromkrém
Elkészítés :
A krémsajthoz ízlés szerint citromkrémet keverek, majd tálalásig hűtőbe rakom.
A palacsintához a tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrokat, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos, mákos liszttel, fehérjehabbal csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszín is. és a lecsöpögtetett meggyet.
Palacsintasütőben egy kisebb merőkanálnyi csorgatok a masszából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Mascarpone-s citromkrémmel tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Fahéj,
Liszt,
Mák,
Mascarpone,
Meggy,
Palacsinta,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése