2017. október 29., vasárnap
Kukoricapehely bundás, rántott csirkemell, zöldséges rizzsel és gremolata-s tejföllel
Hozzávalók :
a húshoz
- 1 egész csirkemell
- só, bors
- liszt + fokhagymapor
- tojás + só, bors
- kukoricapehely ( kisebb darabokra törve ) + kevés zsemlemorzsa
a mártogatóshoz
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl vagy görög joghurt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só, bors
a körethez
- főtt rizs
- 1-2 szál újhagyma zöld része
- 1 kápia paprika
Elkészítés :
A mártogatóshoz a petrezselymet, fokhagymát, citromot apróra, finomra aprítom, majd a tejföllel összekeverem. Sózom, borsozom, majd a hűtőben hagyom állni tálalásig.
A rizst összeforgatom az aprított hagymával és paprikával.
A csirkét felszeletelem, bepanírozom és forró, bő olajba pirosra sütöm.
A húsit a rizzsel és a fűszeres tejföllel kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Csirkehús,
Fokhagyma,
Főétel,
Kápia paprika,
Kukoricapehely,
Liszt,
Petrezselyem,
Rizs,
Tejföl,
Tojás,
Újhagyma,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése