Hozzávalók :
24-26 cm-es tortához
a brownie-hoz
- 15 dkg vaj
- 17 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg kakaópor
- 6,5 dkg darált dió
- 3 tojás
- 2 ek. rum ( elhagyható )
az epres réteghez
- 15 dkg eper
- eperlekvár
a kókuszos panna cotta-moussehoz
- 4 dl kókusztej
- kb. 12 g őrölt zselatin ( 1 púpos ek. )
- 3-4 ek. kókuszreszelék
- 3 ek. cukor ( ízlés szerint a cukor, ki mennyire szeretné édesnek, nekem ennyi elég volt )
- 2,5 dl tejszín
- 2 dl-nyi, 1/2 csomag vaníliás cukorral felvert tejszínhab
- kókuszaroma ( opcionális )
a tetejére, díszítésnek
- 10-13 dkg étcsoki
- Raffaello bonbon
- eper
- kókuszreszelék
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tortalaphoz a vajat a cukrokkal és a kakaóporral alacsony hőfokon, pár percig melegítem, amíg a vaj és a cukor felolvad. Ekkor leveszem a tűzről és beleütöm a tojásokat. Alaposan kikeverem, majd mehet hozzá a dió is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a masszát, majd készre sütöm. Tűpróba ! Hagyom langyosra hűlni a brownie-t.
az epret kicsumázom, feldarabolom, majd a lekvárban enyhén megpárolom.
A mousse-hoz a zselatint felöntöm 0,5 dl hideg vízzel és hagyom, hogy beduzzadjon. A kókusztejhez hozzáadom a reszeléket, a cukrot, majd meglangyosítom, hogy a cukor felolvadjon. Ezután feloldom benne a megduzzadt zselatint és hozzáöntöm a tejszínt. Alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.
A dermedő habot az előzőleg az epres lekvárral megkent brownie-ra kanalazom, majd hagyom 4-5 órát a hűtőben dermedni.
Tálaláskor a vízgőzön felolvasztott csokival lecsurgatom a szélét, majd a közepére is mintákat rajzolok. Kirakosgatom a kókuszos bonbonnal majd díszítem az eperrel.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése