2018. május 25., péntek
Zabkeksz aszalt sárgabarackkal, mákkal és vörösáfonyával
Hozzávalók :
- 55 g áfonyás zabkásapor ( nekem Vitalis volt )
- 65 g zabpehely
- 8-10 db aszalt sárgabarack, felkockázva
- 2-3 ek. aszalt vörös áfonya
- 2 ek. szemes mák
- 1 citrom reszelt héja
- 2 közepes tojás
- 70 g nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. liszt
- 100 g olvasztott vaj
Elkészítés :
A hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd fél órát pihentetem a hűtőben.
Előmelegítem a sütőt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazok a masszából, kör alakúra egyengetem, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Áfonya,
Citrom,
Kekszsüti,
Liszt,
Mák,
Nádcukor,
Sárgabarack,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor,
Zabkeksz,
Zabpehely
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A mák még nem jutott eszembe kekszbe, pedig imádom... szuper ötlet!
VálaszTörlésÉn is imádom a mákot, így amibe lehet, belerakom :)
VálaszTörlés