Print Friendly and PDF

2014. június 18., szerda

Milánói csirkemell




Hozzávalók : 

- 4-5 szelet csirkemell
- liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
- 10 dkg reszelt sajt ( a morzsához )
- 1 zacskó spagetti
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg császárszalonna/bacon
- 25-35 dkg csiperkegomba
- 10-15 dkg sonka
- só, bors
- oregánó, petrezselyem, bazsalikom
- olaj
- 1 doboz hámozott paradicsom

Elkészítés : 

A húst megmosom, letörölgetem, majd hagyományos módon panírozom, a sajtos morzsával. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm, lecsöpögtetem a fölösleges olajat, majd tálalásig melegen tartom.
A tésztának a vizet felteszem forrni.
A hagymát, fokhagymát és a szalonnát apró kockára vágom, a gombát lemosás után felszeletelem., a sonkát csíkokra vágom.
Egy serpenyőbe olajat hevítek, rádobom a hagymákat, a bacont, kissé megpirítom, majd hozzáadom a gombát és megdinsztelem. Felöntöm a paradicsommal, beleszórom a sonkát és ízesítem ízlés szerint a finomra vágott zöld fűszerekkel.
A tészta főzővizét sózom, egy csepp olajat öntök hozzá, majd beleszórom a spagettit. Gyakori keverés mellett, újraforrástól számított 4-5 perc után elzárom alóla a gáz, lefedem egy fedővel, majd hagyom puhulni, al dente. Ha megpuhult, leszűröm és összeforgatom a mártással. A rántott hússal tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...