Print Friendly and PDF

2014. június 23., hétfő

Meggyes-diós lepény



Hozzávalók :

- 6 db. tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1,5 dl tej ( kb. 10 ek. )
- két marék aprított dió
- ízlés szerinti mennyiségű meggy, félbevágva és kimagozva (én kb. 35-40 dkg-ot használtam)
- őrölt fahéj, porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, a fehérjehabot és a sütőporos lisztet. Óvatosan csomómentesre keverem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem. Megszórom a meggyel és a dióval, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
A kész süti tetejét megszórom a fahéjas porcukorral.














Jó átvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...