Print Friendly and PDF

2014. június 7., szombat

Rántott, kukoricapehely bundás csirkecomb, pesto-s spagettivel





Hozzávalók :

a pestohoz
- 1 nagy csokor friss petrezselyem, a szárával együtt
- 1 ek. szárított bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kb. egy maroknyi dió / mandula / fenyőmag / mogyoró ( török )
- ( olíva ) olaj
- só, bors
- 1 csomag spagettitészta
- 4-5 csontozott felső csirkecomb ( lehet csirkemell is )
a panírhoz
- kb. 10-15 dkg kukoricapehely
- liszt
- tojás


Elkészítés : 

A tésztának felteszem forrni a vizet. Előmelegítem a sütőt.
Egy serpenyőbe szárazon ( zsiradék nélkül ) megpirítom az olajos magvakat ( lehet vegyesen is ), majd hagyom hűlni. A kukoricapelyhet egy zacskóba téve sodrófával morzsalékossá ( nem porrá ) ütögetem.
A pestohoz az aprító kézi robotgépbe teszem a kisebb darabokra vágott petrezselymet, a fokhagymát, az olajos magokat, a bazsalikomot, sózom, borsozom, majd kevés olajat öntök rá. Kutterolás közben folyamatosan hígítom az olajjal, hogy a kedvező, nem túl folyós állagot elérjem. Kóstolással utánaízesítek, ha szükséges. Felhasználásig a hűtőben tárolom.
A csirkehúst megmosom, szárazra törlőm, majd a szokásos eljárással panírozom, a morzsa helyett a kukoricapelyhet használva. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a hússzeleteket, majd a forró 190-200 fokos sütőbe tolom. Kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sül.
Közben elkészítem a spagettit.
A forrásba lévő vizet sózom, egy csepp olajat öntök bele, majd beleszórom a tésztát és gyakran megkeverem. Az újraforrástól számítva 5 percig főzöm, majd lezárom a tűzhelyet. Hagyom, hogy ' al dente ' megpuhuljon, majd leszűröm. Ezzel a technikával - számomra - megelőzhető az is, hogy szétfőjön a tészta. Bár, ha valaki elfeledkezik róla... :)
A tálalásnál a spagettit összekeverem a pestoval, egy tányérra halmozom, majd egy szelet rántott hússal tálalom. Kínálható mellé paradicsom saláta is.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...