Print Friendly and PDF

2014. június 3., kedd

Lekváros bukta




Hozzávalók : 

- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- egy csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- sűrű lekvár, ízlés szerinti ízben
- 1 tojás a kenéshez


Elkészítés :

Az élesztőt a langyos tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatom, majd az olvasztott, de nem forró vajjal és a többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztom addig, amíg elválik a táltól és jó hólyagos nem lesz.
Langyos helyen 30 percig kelesztem.
A sütőt előmelegítem.
Egy tepsit kivajazok ( vagy kibélelem sütőpapírral ).
Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra kinyújtom a tésztát, majd négyzetekre vágom. Mindegyikbe teszek 1 teáskanálnyi lekvárt. Feltekerem a tésztát, a széleit kissé behajtva.
A buktákat kissé szorosan egymás mellé helyezem, majd megkenem a tetejét az elhabart tojással.
190 fokon, kb. fél óra alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...