Print Friendly and PDF

2014. augusztus 3., vasárnap

Fordított szilvás lepény



Hozzávalók : 

- 4 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 8 cl tej
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg magozott, felezett szilva
a szóráshoz
- egy kevés őrölt fahéj
- cukor

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal és a vajjal habosra verem. Hozzáöntöm a tejet, majd fellazítom egy kevés tojáshabbal. Beleszitálom a sütőporos lisztet, és simára keverem a maradék tojáshabbal.
Sütőpapírral kibélelek egy közepes méretű tepsit.
Kb. 2-3 ek. cukrot összekeverek 1 tk.-nyi fahéjjal, amit a tepsibe szórok. Rádobom a gyümölcsöt, majd rásimítom a tésztamasszát.
180 fokon, 25-35 perc alatt készre sütöm. Hagyom a tepsibe hűlni, majd egy tálra kifordítom, és felszeletelem.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...