Print Friendly and PDF

2014. augusztus 9., szombat

Sörben párolt, mustáros csirkemáj, curry-s spagettivel




Hozzávalók :

- 50 dkg csirkemáj
- 3 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 alma
- olaj
- só, feketebors
- majoranna
- 3-5 ek. mustár, ízlés szerint
- kb. 2-2,5 dl sör
- 3-4 db. csemegeuborka
- 1 zacskó spagetti
- 1 tk. currypor

Elkészítés : 

A csirkemájat megtisztítom, lemosom, alaposan lecsöpögtetem.
Felforrósítok egy tapadásmentes, magas falú serpenyőt vagy wok-ot. Beledobom a májat, és hagyom, hogy kérget kapjon. ( Ezzel az eljárással sikerült kiküszöbölnöm, hogy a máj sercegjen, fröcsköljön az olajjal való találkozásakor, mivel a száraz serpenyőben a fölösleges nedvesség elpárolgott, mielőtt az olajat hozzáöntöttem volna ) Ezután aláöntök egy kis olajat, ízesítem borssal, majorannával és magas hőfokon megpirítom.
Közben a 2 fej hagymát félfőre vágok, a fokhagymákat felszeletelem, az almát megtisztítom, kimagozom és felkockázom, majd a májhoz adom.  Ekkor már meg is sózom. Ha a hagyma megdinsztelődött, hozzáadom a mustárt, és felöntöm a sörrel. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítom. Hagyom, hogy mártásszerűre beforrjon, majd hozzáadom a hosszában elnegyedelt csemegeuborkákat, egyet hagyom rottyani és lezárom.
A megmaradt hagymát felszeletelem, majd egy kevés olajon megpirítom. Miután levettem a tűzről, elkeverem benne a curryport. A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzöm, majd a curry-s hagymával összeforgatom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...