Print Friendly and PDF

2014. augusztus 6., szerda

Ostya tészta

Hozzávalók :

- 6 dkg liszt
- 6 dkg tojásfehérje
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A hozzávalókat csomómentesen összekeverem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kevés tésztát kanalazok, majd elsimítom 6 - 8 cm átmérőjű kör alakban, majd kb. 8-10 percig sütöm, amíg a széle már kezd barnulni. Még forrón tetszés szerint formázom : tölcsér, kosárka alakúra, háromszögletűre vágva fagylaltkelyhek díszítéséhez, stb. 





Megjegyzés : A még forró tésztával óvatosan bánjunk, meg könnyen megégetheti a kezünket !












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...