Print Friendly and PDF

2014. augusztus 3., vasárnap

Meggylekváros párna



Hozzávalók : 

- 1 adag édes kelt tészta ( a recept itt olvasható)
- kb. 1/2 üveg lekvár, pl. házi vörösboros meggylekvár
- 1 tojásfehérje

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkalapon a tésztát kinyújtom, kb. 5-7 cm oldalú négyzetekre vágom. A közepére egy kanálnyi lekvárt teszek, majd, mint egy batyunál szokás, összefogom, összecsippentem a tésztaszéleket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, közel egymáshoz, de nem túl szorosan.
Egy tojás fehérjével lekenem a tetejüket, majd 190 fokon, kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm a párnácskákat.













 Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...