Print Friendly and PDF

2014. augusztus 20., szerda

Szilvazselés túrótorta



Hozzávalók :
26 cm-es tortaformához

-3 tojásos vajas piskótatészta ( alaprecept itt olvasható )
a krémhez
- 25 dkg tehéntúró
- 40-50 dkg 20%-os tejföl
- 1 lime héja és leve
- 1 ek. cukor
- 1 ek. vaníliás cukor
- 1,5 ek. őrölt zselatin
- 0,5 dl víz
a zseléhez
- 25 dkg magozott, kockázott szilva
- 3-4 ek. cukor ( barnacukor is lehet )
- 1 kk. őrölt fahéj
- 2,5 - 3 dl víz
- kb. 1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés : 

A piskótát a recept szerint elkészítem, és hagyom kihűlni.
A zselatint felöntöm a vízzel, hogy megduzzadjon. A túrót, a lime héjával, levével, a cukrokkal és a tejföllel konyhai robotgép segítségével, krémesen simára turmixolom / keverem.
A piskóta köré csatolom a tortakarikát.
A zselatint felmelegítem, majd 1-2 ek. túrókrémben elkeverem. Ezt gyorsan a többi tejfölös-túrós krémhez adom, majd az egészet a tortalapra simítom. Beteszem a hűtőbe.
Közben a szilvát 2 dl vízzel, a cukorral és a fahéjjal odateszem egy lábosba, közepes hőfokon párolódni. ( A levére van szükség, ezért fontos, hogy ne türelmetlenkedjünk, és forraljuk nagy lángon
a gyümölcsöt ) 0,5 dl vízben kikeverem a fél csomag pudingport.
Mikor a szilva megpuhult, leszűröm, felfogva a levét. Ha túl sok elpárolgott időközben, kiegészítem 2 dl-re. Felforralom a szilvalevet, majd rögtön belekeverem a pudingport. Hagyom, hogy besűrűsödjön, és elzárom alóla a hőt.
A túrótortát bevonom a zselével, majd 3-4 órát hagyom dermedni a süteményt.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...