Print Friendly and PDF

2014. augusztus 4., hétfő

Joghurt mousse meggy sorbet-tel



Hozzávalók : 

- 2 nagy doboz natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1/2 vaníliarúd ( vaníliás cukorral helyettesítő )
- 1 - 1,5 ek. őrölt zselatin
- 0,5 dl víz
- 1 citrom lereszelt héja
- ízlés szerint cukor vagy méz

Elkészítés :

A tejszínt kemény habbá verem. A zselatint felöntöm a vízzel és hagyom, hogy megduzzadjon. A joghurtot ízesítem a cukorral / mézzel, a citromhéjjal, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival.
Alacsony hőfokon felmelegítem a zselatint. A tűzről levéve elkeverem 2-3 ek. joghurttal, majd a zselés folyadékot vékony sugárban a joghurthoz öntöm. Óvatosan, de gyorsan elkeverem a tejszínhabbal.
Fóliával bélelt formába öntöm, majd hagyom 3-4 órát dermedni.
Meggy sorbet-tel ( a recept itt olvasható ) kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...