Print Friendly and PDF

2014. augusztus 3., vasárnap

Vörösboros meggylekvár



Hozzávalók :
kb. 5-6 db 200ml-es befőttesüveghez

- 1, 25 kg magozott meggy
- 1,5 dl vörösbor
- 35 dkg cukor vagy 25 ml folyékony édesítőszer
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3 : 1


Elkészítés :

A befőttesüvegeket a fedőkkel együtt kimosom.
A gyümölcs felét leturmixolom, majd a többi hozzávalóval együtt nagy lángon, állandó keverés mellett felforralom és 3 percig hagyom zubogva forrni. Ha szükségel lehabozom.
Azonnal az üvegekbe töltöm, lezárom és 5 percig fejjel lefelé fordítom.
Száraz, hűvös helyen tárolom, felbontás után hűtőben tárolom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...