Print Friendly and PDF

2014. október 29., szerda

Pityókás szilvaleves



Hozzávalók :

- 1 kg szilva
- 1 citrom
- 3 ek. nádcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 2-3 dl édes rosé vagy vörösbor
- 0,5-1 dl whiskey 

Elkészítés :

Egy lábosba teszem a kimagozott, negyedbe vágott gyümölcsöt, majd felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízesítem a fűszerekkel, a karikára vágott citrommal ( 1-2 szeletet félrerakok a díszítéshez ), egy kevés cukorral. Közepes lángon puhára párolom, majd leturmixolom ( a citromkarikákat eltávolítom ). A még meleg, de nem forró leveshez öntöm a bort és a whiskey-t, majd hagyom kihűlni és hűtőbe teszem.
Fahéjas gabonapehellyel tálalom.



Megjegyzés : Érdemes kissé savanykásra ízesíteni a levest, mert a bortól édesebb lett.
Tálalhatunk még " levesbetétnek " rumba áztatott aszalt szilvát, apró túrógombócot, palacsinta csigát, stb.










Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...