Print Friendly and PDF

2014. december 21., vasárnap

Zserbó




Hozzávalók : 
a tésztához
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 tojássárga
- egy csipet só
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
a töltelékhez
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg baracklekvár
a tetejére
- 30 dkg étcsokoládé

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával rugalmas tésztává gyúrom.Cipóvá formálom és 10-15 percet pihentetem.
Addig a lekvárt kikeverem a dióval.
A tésztát három részre vágom, majd lisztezett munkafelületen egyesével kinyújtom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és belehelyezem az egyik tésztalapot. Megszurkálom egy villával, majd megkenem a töltelék felével. Ráfektetem a következő lapot, megszurkálom, majd rákenem a maradék tölteléket. Befedem a harmadik tésztalappal és megszurkálom azt is.
180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.
A csokit vízgőz fölött felolvasztom, majd a kihűlt süteményt bevonom vele.
Szeletekre vágva kínálom.



Megjegyzés : A tölteléket lehet gazdagítani reszelt narancshéjjal, egy kevés őrölt fahéjjal, rummal.
A bevonót lazíthatjuk 1-2 ek. olajjal, ami fényesebbé teszi a sütinket.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...