2014. december 17., szerda
Kandírozott citrushéjak
Hozzávalók :
- 3 ( kezeletlen ) héjú narancs
- 3 ( kezeletlen ) héjú citrom
- cukor
Elkészítés :
A gyümölcsöket zöldséghámozóval minél vékonyabban ( a fehér részétől mentesen ) meghámozom.
Lábosba rakom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt, leöntöm a vizet, átöblítem a héjakat, majd megint felöntöm vízzel, hogy ellepje. Még kétszer megismétlem a műveletet, majd az utolsó öblítés után lemérem a gyümölcshéjak súlyát, és annak megfelelő mennyiségben kimérek cukrot. Felteszem a cukros citrushéjakat, és alacsony hőfokon hagyom, hogy a cukorszirup teljesen beforrjon, és a narancs, ill. citromhéj áttetszővé váljon
.
Rácson hagyom őket hűlni, majd igény szerint felhasználható. Apróra vágva gyümölcskenyerek, kuglófok, stb. ízesítője is lehet.
Cukorba forgatva, csokiba mártva, önmagában is finom.
Készíthető még lime-ból, grépfruitból és mandarinból is.
Megjegyzés : A receptet Citromhabnál láttam.
Természetesen lehet csak citromot, vagy csak narancsot is használni, külön-külön.
A fel nem használt gyümölcshéjakból lekutterolva illatos porcukor is készülhet.
Élvezetes sütögetést !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése