Print Friendly and PDF

2014. december 17., szerda

Kandírozott citrushéjak



Hozzávalók :

- 3 ( kezeletlen ) héjú narancs
- 3 ( kezeletlen ) héjú citrom
- cukor

Elkészítés :

A gyümölcsöket zöldséghámozóval minél vékonyabban ( a fehér részétől mentesen ) meghámozom.



 Lábosba rakom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt, leöntöm a vizet, átöblítem a héjakat, majd megint felöntöm vízzel, hogy ellepje. Még kétszer megismétlem a műveletet, majd az utolsó  öblítés után lemérem a gyümölcshéjak súlyát, és annak megfelelő mennyiségben kimérek cukrot. Felteszem a cukros citrushéjakat, és alacsony hőfokon hagyom, hogy a cukorszirup teljesen beforrjon, és a narancs, ill. citromhéj áttetszővé váljon


.
Rácson hagyom őket hűlni, majd igény szerint felhasználható. Apróra vágva gyümölcskenyerek, kuglófok, stb. ízesítője is lehet.
Cukorba forgatva, csokiba mártva, önmagában is finom.



Készíthető még lime-ból, grépfruitból és mandarinból is.






Megjegyzés : A receptet Citromhabnál  láttam.
Természetesen lehet csak citromot, vagy csak narancsot is használni, külön-külön.
A fel nem használt gyümölcshéjakból lekutterolva illatos porcukor is készülhet.














Élvezetes sütögetést !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...